Vuurwerk vooral gekocht in winkel

De verkoop van vuurwerk is dinsdag van start gegaan. Tot en met oudejaarsdag (donderdag) kunnen consumenten bij een groot aantal verkooppunten in Nederland legaal rotjes, pijlen en ander knal- en siervuurwerk aanschaffen. De vuurwerkbranche verwacht dit jaar circa 65 miljoen euro omzet te draaien. Dat is ongeveer evenveel als vorig jaar.

Uit onderzoek van Q&A Research & Consultancy blijkt dat het meeste vuurwerk bij winkels over de toonbank gaat. 95 procent van de consument kiest voor de winkel, de overige vijf procent koopt zijn vuurpijlen via internet. De consument vindt dat internet op het gebied van kennis, kwaliteit, service en snelheid niet aan de winkel kan tippen, zo blijkt uit het onderzoek.

De branche denkt niet dat het publiek minder koopt nu het economisch minder gaat. Ze baseert zich daarbij op de bestellingen die de detailhandel bij de importeurs heeft gedaan en de bestellingen van de consumenten bij de vuurwerkverkooppunten. De prijzen van het vuurwerk zijn dit jaar niet veel hoger dan vorig jaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!