Mobieltjes weer in trek

Consumenten kochten een jaar lang minder mobiele telefoons, maar telefoonfabrikanten lijken eind 2009 de weg omhoog weer gevonden te hebben. Omzetten staan nog onder druk, maar de vraag naar telefoons trekt aan. Bovendien zijn de vooruitzichten voor 2010 gunstig, zo meldt Z24.nl.

Dat is de algemene conclusie nadat de grootste makers van mobiele telefoons hun kwartaalcijfers hebben gepresenteerd. Er zijn wel duidelijke verschillen tussen de producenten. De Finse producent Nokia is nog altijd verreweg de grootste speler in de markt. Nokia verkocht in het vierde kwartaal in totaal 127 miljoen telefoontjes en zag zijn marktaandeel iets groeien.

De verkopen van de iPhone, inmiddels de derde versie van het toestel, zitten nog altijd in de lift. Apple verkocht in de laatste drie maanden van 2009 8,7 miljoen iPhones, een verdubbeling in vergelijking met een jaar eerder.

In aantallen telefoons is Apple echter nog steeds een kleine speler, vergeleken met de tientallen miljoenen toestellen die Nokia, Samsung en LG verkopen. Maar de iPhone is een dure gadget. Bovendien verdient Apple ook aan apps, programma's voor de smartphone, en heeft het bedrijf lucratieve deals met telecombedrijven die de iPhone mogen aanbieden. De iPhone-omzet, hard gestegen ten opzichte van eind 2008, is hierdoor opvallend hoog: 5,5 miljard dollar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!