Toyota start reparatie teruggeroepen modellen

De Japanse autoproducent Toyota gaat deze week in de Verenigde Staten beginnen met de reparatie van acht teruggeroepen modellen. Afgelopen vrijdag kondigde de autoproducent een wereldwijde terugroepactie aan, vanwege mogelijke slijtage van het gaspedaalmechanisme. Toyota zegt nu een technische oplossing te hebben gevonden voor dit probleem. Dat heeft het concern maandag bekendgemaakt, zo meldt het Financieele Dagblad.

In Nederland gaat het om ongeveer 95 duizend auto's, die terug moeten naar de garage voor een aanpassing aan het gaspedaal. Wanneer klanten in Europa en Azië opgeroepen worden om terug te gaan naar de dealer is nog niet duidelijk.

De terugroepactie kan voor Toyota imagoschade betekenen. Het Japanse concern heeft altijd een sterke reputatie gehad als het gaat om betrouwbaarheid van zijn auto's. Het bedrijf moet nu meer auto's terugroepen dan de 7,8 miljoen die het vorig jaar verkocht.

Ook eigenaren van de Peugeot 107 en de Citroën C1 worden binnenkort opgeroepen hun auto preventief naar de garage te brengen. Deze types zijn in Tsjechië in dezelfde fabriek en in samenwerking met Toyota in elkaar gezet. Volgens een woordvoerder van Peugeot Nederland zijn er geen incidenten bekend met de auto's.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!