AH dekt landelijk wandkoelingen af

Albert Heijn gaat als eerste supermarktketen in Nederland in alle winkels de wandkoelingen en
vriesmeubelen permanent afdekken. Hiervoor heeft de Nederlandse marktleider donderdag een convenant ondertekend met de gemeente Amsterdam en de milieudiensten van West-Holland en IJmond. Het landelijk afdekken van de koelingen maakt deel uit van een breder pakket aan energiebesparende maatregelen dat de supermarktketen op dit moment doorvoert in alle winkels.

“Albert Heijn wil met zijn winkels, distributiecentra en logistiek een bijdrage leveren aan het verminderen van CO2-uitstoot”, aldus directeur winkels en distributie Cees van Vliet. De marktleider wil in 2015 de CO2-uitstoot per vierkante meter winkelruimte met twintig procent verminderen. “Een bijkomend voordeel van het afdekken van de wandkoelingen en diepvrieskisten voor klanten en medewerkers is dat het minder koud is in de winkel”, aldus van Vliet.

Verantwoordelijk wethouder in Amsterdam Marijke Vos vindt het ondertekende convenant een grote winst voor het milieu. “Als alle Nederlandse supermarkten de koel- en vriesmeubelen afdekken, levert dat een besparing op die vergelijkbaar is met het jaarlijks elektragebruik van circa zeventienduizend woningen. Daarbij gaan juist op gebied van energiebesparing milieu- en financiële winst hand in hand”, aldus Vos.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!