Geruchten Belgisch vertrek Carrefour houden aan

De Franse supermarktgigant Carrefour lijkt zo goed als zeker een groot deel van zijn winkels in België te sluiten. Mogelijk zou de retailer zich zelfs helemaal terugtrekken uit het land. Het is niet voor het eerst dat deze geruchten de kop op steken.

Morgen wordt meer duidelijk, dan presenteert Carrefour België ‘hard’ herstructureringsplan aan de bonden, zo meldt het Belgische dagblad De Tijd. ‘Als de vakbonden dat plan niet aanvaarden of als er geen akkoord uit de bus komt, is het de Franse groep menens om uit België te vertrekken’, citeert de krant verschillende bronnen.

Geruchten over een vertrek van Carrefour uit België waren er ook al begin 2009. Destijds ontkende toenmalig topman van Carrefour België, Marc Oursin dergelijke plannen in een persconferentie.

Carrefour heeft het al jaren zwaar op de Belgische markt. Het marktaandeel loopt ieder jaar terug. Meerdere ontslagrondes in de voorbije jaren konden het tij niet keren. Vooral de 56 hypermarkten draaien slecht. De vakbonden vrezen dan ook voor honderden ontslagen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!