Ambitieuze plannen voor Saab

Autofabrikant Saab wil de komende vijf jaar ieder jaar tenminste één nieuw model uitbrengen. Tevens zijn er plannen voor een compact model. Dat meldt Saab maandag, aan de vooravond van de autosalon in Genève, waar alle mondiale autofabrikanten de komende dagen hun plannen aan de wereldpers tonen. Saab streeft naar een jaarproductie van 190 duizend.

“In week twaalf start de productie van de Saab 9-5. Volgend jaar staan de 9-5 Sport Estate en de 9-4X op de rol; in 2012 komt een nieuwe Saab 9-3. Voor 2013 of 2014 staat een compact model, de 9-2”, aldus een optimistische Victor Muller, topman van het Nederlandse Spyker dat Saab in februari overnam van General Motors. Van de nieuwe Saab 9-5 worden dit jaar naar verwachting twintigduizend stuks geproduceerd.

Het compacte model, de 9-2, krijgt de vroegere Saab 92, de auto waarmee de fabrikant in 1949 is begonnen, als uitgangspunt. “Een design dat nog altijd staat als een huis, net als dat van een Fiat 500 of een Mini. We gaan echter niet voor retro, maar voor een ontwerp van deze tijd; het design-DNA van Saab zit erin”, vertelt Muller.

De Sport Estate moet volgend jaar voor een flinke productiestijging zorgen. “Alleen al dankzij Zweden, waar een stationwagen in dit segment goed is voor tachtig procent van de verkopen. Het compacte model 9-2 moet ook een echte hit worden”, aldus Muller. “Het is moeilijk ver in de toekomst te kijken, maar een aantal van veertig- of vijftigduizend moet dan toch mogelijk zijn.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!