America Today investeert in personeel

Eén van de manieren van modeketen America Today om goed personeel te binden is educatie. Hiertoe richtte de retailer onder meer de America Today-Academy op. “We mikken hiermee op onze potentials”, aldus Anouk Bosnie van de afdeling human resources.

De Academy leidt op mbo-niveau 4 op tot filiaal manager. Aansluitend krijgen de studenten de training detex, mode-adviseur voorgeschoteld. Bij elkaar neemt het opleidingstraject tussen de anderhalf en twee jaar in. “Momenteel volgen twaalf potentials de opleiding”, weet Bosnie. “Daaronder zijn junior en assistent storemanagers en fulltimers.”

Voor de Academy heeft America Today een samenwerkingsverband met ROC Twente. De opleiding wordt centraal in Utrecht verzorgd. “Twee keer per maand schuiven onze medewerkers er in de schoolbanken.”

Naast de Academy biedt de fashion retailer ook praktijkgerichte cursussen aan, aan alle storemanagers. “Deze trainingen verzorgen wij intern. Je moet daarbij denken aan thema’s als derving, werving en selectie en slecht nieuws-gesprekken.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!