Uitsluitend Fairtrade-koffie in Starbucks Europa

Koffieketen Starbucks serveert vanaf deze week in heel Europa honderd procent Fairtrade-gecertificeerde espresso, cappuccino of koffie verkeerd. Dit laat Stichting Max Havelaar in een persbericht weten.

Dit initiatief van Starbucks is onderdeel van het Shared Planet-programma, waarin Starbucks zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid wil nemen. De keuze voor uitsluitend gecertificeerde espresso in Europa, het Midden-Oosten en Afrika draagt bij aan de jaarlijkse premie die Starbucks afdraagt van naar schatting meer dan 2,6 miljoen euro. Kleine koffieboeren kunnen deze premie investeren in gemeenschapsprojecten. “Deze nieuwe stap in onze samenwerking, die tien jaar geleden begon, zal het bereik van Fairtrade vergroten en een positief effect hebben op tienduizenden boeren”, aldus Peter d’Angremond, directeur van stichting Max Havelaar. .

Volgens d'Angremond heeft Starbucks door zijn wereldwijde aanwezigheid een voortrekkersrol in de koffie-industrie. Buck Hendrix, directeur van Starbucks Europa, het Midden-Oosten en Afrika geeft aan dat de ‘100% Fairtrade’- gecertificeerde koffie slechts één aspect is van de samenwerking. “We delen ook onze collectieve kennis over het verantwoord gebruik van bronnen om het levensonderhoud van koffieboeren te verbeteren en om de beschikbaarheid van de hoogste kwaliteit koffie te garanderen”, vertelt Hendrix. “Het werk dat we samen doen stopt zeker niet na het plaatsen van het Fairtrade-keurmerk op onze kopjes.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!