Nokia lanceert gratis mobiel bellen

Gsm-fabrikant Nokia gaat de applicatie Skype gebruiken op zijn smartphones. Dat maakte de Finse mobieltjesfabrikant woensdag bekend in een persbericht.

In de telecomindustrie is Skype, software waarmee het mogelijk is gratis te bellen, lange tijd gezien als een bedreiging. Sinds kort is er echter een omslag zichtbaar. Twee weken geleden sloot Skype een overeenkomst met Verizon Wireless, de grootste aanbieder van mobiele telefonie in de Verenigde Staten. Tevens is de toepassing al bijna een jaar beschikbaar voor de iPhone.

Nokia heeft momenteel moeite met het behouden van zijn marktleiderschap in de mobiele telefonie. Sinds de doorbraak van nieuwe concurrenten zoals de Blackberry van het Canadese RiM, en de iPhone van Apple, beschouwen experts Symbian, het besturingssysteem van de Nokia-smartphones, als verouderd.

Gebruikers van Skype kunnen via een wifi-verbinding en het snelle netwerk van Nokia de software gebruiken, zo verklaart de telecomaanbieder. De toepassing zal gratis te downloaden zijn via de softwarewinkel van Nokia.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!