Kruidvat komt met mannenweken

De Nederlandse man besteedt veel aandacht aan zijn uiterlijk en gebruikt steeds meer verzorgingsartikelen. Dat blijkt uit een landelijk onderzoek van drogisterijketen Kruidvat onder ruim vijftienhonderd consumenten. Met zogenaamde ‘Mannenweken’, die Kruidvat vanaf 16 maart organiseert, speelt de drogisterijketen in op deze ontwikkeling.

Tijdens deze weken krijgen mannen bij aankoop van een actieproduct een gratis kaartje voor de Paasraces op het Circuit van Zandvoort. “Daarnaast is er een mannenkoopavond in tien Kruidvat-winkels, waar mannen kunnen kennismaken met het gevarieerde aanbod mannencosmetica”, aldus José Mes, pr-manager van AS Watson Benelux, het moederbedrijf van Kruidvat. “Om de mannenweken bij alle Nederlandse mannen onder de aandacht te brengen wordt binnenkort een mannenkrant verspreid onder 6,5 miljoen huishoudens in heel Nederland.”

De moderne man is dagelijks gemiddeld een kwartier met zijn uiterlijk bezig, aldus het onderzoek. Ruim driekwart van de mannen kopen hun cosmeticaproducten zelf. “Steeds meer Nederlandse mannen zijn kritisch over hun uiterlijk en bereid geld te besteden aan hun lichamelijke verzorging”, vertelt Kees Buur, directeur inkoop Health & Beauty van Kruidvat. “Zo besteedt bijna de helft van de Nederlandse mannen tussen tien en twintig euro per maand aan verzorgende artikelen. De behoefte aan betaalbare mannencosmetica neemt toe en voor ruim acht op de tien mannen geldt dat zij bewust kiezen voor specifieke producten”, aldus Buur

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!