Jamin maakt werk van duurzame cacao

Snoepwinkelketen Jamin wil straks alleen nog duurzame cacao verkopen. De formule heeft hiertoe in UTZ CERTIFIED een partner gevonden. Beide partijen gaan samenwerken naar een honderd procent duurzame cacaoproductie en tekenden de intentieverklaring ‘Duurzame cacaoconsumptie en – productie’.

“De uitgangspunten van UTZ en het feit dat deze ook daadwerkelijk gecontroleerd en gecertificeerd worden, sluit perfect aan bij onze doelstellingen omtrent verantwoord ondernemen”, zegt algemeen directeur van Jamin, Anita Wetterhahn-Reijnen.

“Jamin staat voor genieten van speciale momenten en lekkere producten van goede kwaliteit en eerlijke prijzen”, stelt Wetterhahn-Reijnen. “Dat geldt ook voor onze productieketen. Eerlijke productiemethoden zijn voor Jamin belangrijk en UTZ gaat ons helpen om dit ook controleerbaar te realiseren.”

De Intentieverklaring ‘Duurzame cacaoconsumptie en – productie’ is een initiatief van onder andere het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid (LNV) en de belangrijkste spelers uit de Nederlandse cacaosector. Zij willen in 2025 alleen nog duurzame cacaoconsumptie. Tien jaar eerder, in 2015 moet al vijftig procent van de Nederlandse cacao duurzaam zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!