Veel besmette supermarktkippen in VS

Amerikaanse supermarkten hebben nog altijd een flinke hoeveelheid besmette vleeskuikens in de schappen liggen. Tweederde is besmet met salmonella, campylobacter of beide, blijkt uit onderzoek van consumentenorganisatie Consumers Union. Het besmettingspercentage is daarmee lager dan drie jaar terug, maar nog altijd te hoog stelt de organisatie.

Consumers Union kocht 382 kippen in honderd supermarkten. Veertien procent was besmet met salmonella, bij 61 procent werd campylobacter aangetoond en negen procent was besmet met beide. De organisatie roept de overheid op tot strengere voedselveiligheidseisen. Verder wordt consumenten geadviseerd voorzichtig te zijn met de bereiding van kip.

Het landbouwministerie USDA weerlegt de cijfers. Een woordvoerder stelt dat het salmonellaniveau dankzij een bestrijdingsprogramma veel lager is. Het campylobacterniveau wordt in de komende jaren teruggedrongen, onder andere met chloorbaden. Ook de pluimveesectororganisatie NCC keert zich tegen het onderzoek, want ‘kip is veilig’. “Net als in elk vers voedsel kunnen er bacteriën in zitten, maar die worden gedood bij de bereiding.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!