Visa komt met shopping portal Rightcliq

Creditcardmaatschappij Visa lanceert binnenkort de portal Rightcliq. Met deze nieuwe site biedt Visa webshoppers een online plaats om betaalgegevens en adresinformatie op te slaan, verlanglijstjes bij te houden, kortingscodes te ontvangen en stappen in het bezorgproces van bestellingen te volgen. Dat meldt Twinkle Magazine op haar site.

Rightcliq is een reactie op de succesvolle betaalmethodes Paypal, Amazon Payments en Google Checkout, waarmee geregistreerde shoppers op een laagdrempelige manier webtransacties kunnen doen. De nieuwe portal doet onder meer dienst als vergelijker en kortingsetalage, maar moet vooral het aantal Visa-betalingen stimuleren.

“Klanten kunnen zelf initiatief nemen om aankopen te doen vanuit Rightcliq of om de portal aan te zetten wanneer ze op een website iets willen kopen”, aldus Visa in een persverklaring. Rightcliq zal automatisch persoonlijke betalings- en adresgegevens invullen als een klant ergens een transactie wil doen. Opvallend is dat Visa ook concurrerende betaalmethoden een plaats biedt op de portal. Het bedrijf zegt klanten hiermee ‘maximale keus en controle’ te willen bieden.

Rightcliq wordt momenteel getest door een groep Amerikaanse gebruikers. Visa heeft laten weten dat het platform spoedig officieel zal worden gelanceerd in de Verenigde Staten. Of de portal ook Europese webshoppers gaat bedienen is onbekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!