Prijsverschillen Media Markt-winkels groot

De ene Media Markt is veel duurder dan de andere. Zo is een Philips-tv in de vestiging in Rotterdam Centrum driehonderd euro goedkoper dan hetzelfde model in de winkel in Rijswijk, zo meldt het Algemeen Dagblad vandaag. Daarnaast is een koffieapparaat van DeLonghi in Rotterdam Centrum 150 euro voordeliger dan in de winkel in Groningen en kost een notebook van HP in hartje Rotterdam ruim tweehonderd euro minder dan in die in Alphen aan den Rijn.

“Dat scheelt wel erg veel geld”, meldt retaildeskundige Huib Lubbers van Retail Management Center. De deskundige denkt dat consumenten dit niet langer pikken. “Nu de prijzen zo gemakkelijk te achterhalen zijn, stappen ze in de auto als ze zien dat een andere Media Markt voordeliger is.”

De prijsverschillen in de diverse Media Markt-winkels kunnen zo uiteenlopen doordat de formule geen filiaalbedrijf is, zoals BCC of It’s. Elke winkel is een afzonderlijke bv, die zijn boontjes eigenhandig moet doppen. “Elke winkel bepaalt zelf zijn assortiment én verkoopprijzen”, aldus financiële topman Rob Janssen.

Media Markt geeft echter geen commentaar op de vraag of een verschil van honderden euro’s binnen één winkelformule niet te veel van het goede is. Marketingmanager Erik Janssen van BCC heeft er wel iets over te melden. “Het is onwenselijk dat precies dezelfde tv in een andere stad driehonderd euro duurder is. Ik zou dat niet kunnen uitleggen aan de consument.”

Janssen vermoedt dat Media Markt zo lang heeft gewacht met het inrichten van een webwinkel ‘om te voorkomen dat die enorme prijsverschillen zo makkelijk aan het licht komen’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!