Bovengemiddelde ontwikkeling winkelcentra

Nederland is een toonaangevende markt wat betreft het ontwikkelen van winkelcentra. In ons land is vorig jaar ongeveer 380 duizend vierkante meter aan winkelcentrumvloeroppervlakte geopend, dit cijfer ligt boven het tienjarig gemiddelde. Dat blijkt uit onderzoek van internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.

Het hoge aantal nieuwe winkelcentrummeters kan echter bijna in zijn geheel worden toegeschreven aan de opening van een kleine groep grootschalige winkelcentra, zoals het Wisselplein in Lelystad. Met de initiatie en ontwikkeling van de geopende winkelcentrummeters is al ruim voor de crisis begonnen.

Voor de komende jaren zal de winkelcentrumvloeroppervlakte aanzienlijk minder fors worden uitgebreid vergeleken met de afgelopen jaren. Naar verwachting wordt dit jaar ongeveer 165 duizend vierkante meter en in 2011 ongeveer 113 duizend vierkante meter aan de voorraad toegevoegd.

Bovendien zijn sinds de crisis veel bestaande plannen uitgesteld en vanuit de markt weinig nieuwe plannen geïnitieerd. De crisis zorgt de komende jaren dus duidelijk voor een afname van het totale metrage nieuwe winkelcentrumvloeroppervlakte, aldus Cushman & Wakefield.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!