‘Klanten vinden dat onze kwaliteit is verbeterd’

“We zijn niet goedkoper geworden, maar onze kwaliteit is wel beter geworden.” Dat laat V&D-ceo Mark McKeon weten in een interview in het aprilnummer van RetailTrends. “Hierdoor menen onze klanten dat ze meer waar voor hun geld krijgen. Daarnaast hebben we een heel succesvol vaste lage prijs-concept uitgerold.”

Het werken met A-merken in shop-in-shops is voor V&D de juiste stap, meent McKeon, die dit kan onderbouwen met cijfers. “We laten elk jaar klantonderzoek doen, waarin we onder consumenten de positie van V&D laten meten. Dat wordt uitgevoerd door TNS/Nipo. Uit het meest recente onderzoek blijkt dat klanten ons op het onderdeel assortiment beter waarderen."

V&D scoort ook hoger als het gaat om het aanbieden van aantrekkelijke merken. "Ik ben blij met deze scores, want we hebben nog geen grote, landelijke campagne hebben gehad om ons merkenaanbod onder de aandacht te brengen. Men denkt dus niet automatisch aan V&D als er een merk wordt gezocht, maar die bewustwording is wel aan het groeien. Datzelfde geldt voor onderdelen als prijs, promoties en communicatie.”

Het gehele artikel is te lezen in het aprilnummer van RetailTrends. Een jaarabonnement op RetailTrends? Klik hier. U kunt een gratis proefnummer aanvragen via sales@retailtrends.nl.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!