Walmart gaat de strijd aan op internet

Het Amerikaanse retailconcern Walmart is bezig met de voorbereiding van een grootschalig internetoffensief. Dat meldt Distrifood donderdag. De grootste retailer ter wereld wil op die manier zijn achterstand op andere online spelers inhalen.

Volgens eerdere schattingen van het vakblad Internet Retailer uit 2009 staat Walmart dertiende op de lijst van online verkopers. De online omzet van 1,74 miljard dollar van de winkelketen is slechts een fractie van de bijna twintig miljard van de wereldwijde marktleider Amazon.com. Met de nieuwe online operatie, die zich duidelijk richt op de internationale markt, hoopt de retailer klanten te trekken uit markten waar de keten nu nog niet actief is, waaronder West-Europa.

Momenteel is de winkelketen op zoek naar managers die de nieuwe internationale internetstrategie vorm moeten gaan geven. Daarbij wordt onder meer een hoofdverantwoordelijke gezocht voor de wereldwijde expansie. Voor de functie, met een salaris boven de honderdduizend dollar per jaar, is kennis van talen als Mandarijn, Kantonees, Japans, Portugees, Spaans, Hindi en Frans een pré.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!