Batavus houdt Wehkamp aan verbod

Batavus blijft vasthouden aan het verbod van de verkoop van zijn merkfietsen door webwinkel Wehkamp. Dat meldt Twinkle Magazine dinsdag. Batavus merkte rond Pasen op dat een aantal van zijn fietsen te koop stond in het online-warenhuis, terwijl de fabrikant werkt met een gesloten distributiesysteem.

Dealers worden gekozen op basis van kwantitatieve en kwalitatieve criteria. “Batavus en Wehkamp.nl zijn allebei A-merken en qua branding en reclame zou het natuurlijk fantastisch passen. Maar het draait om onze garantie op kwaliteit en veiligheid”, aldus Rob Beset, algemeen directeur van Batavus. “De traceerbaarheid van de fietsen en daarmee de controle op de productveiligheid is nul. Zo haal je dus de opzet van je selectieve distributie overhoop.”

Batavus heeft achterhaalt dat de fietsen bij een erkende Batavus-dealer in Rotterdam zijn ingekocht. De dealer is door Batavus in gebreke gesteld. Op Wehkamp.nl wordt ook een fiets aangeboden van Sparta, dat net als Batavus onderdeel is van het Accell-concern.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!