Winkeliers in hoger beroep tegen koopzondag A’dam

Enkele Amsterdamse winkeliers gaan in hoger beroep tegen de nieuwe koopzondagsregels die van toepassing zijn op de gehele hoofdstad.

De Amsterdamse gemeenteraad erkende geheel Amsterdam afgelopen februari als toeristisch gebied, waardoor alle winkels hun deuren de gehele week open mogen houden. Winkeliers vochten dit besluit vorige maand reeds aan bij de rechter. Dit bleek tervergeefs.

Thomas van Vugt, advocaat van de groep, benadrukt dat de wet de extra openstelling van winkels op zondag het “reeds aanwezige toerisme” moet ondersteunen. "Daarvan is geen sprake wanneer je ook zondagsopening toestaat in stadsdelen als Noord. Daar komen helemaal geen toeristen. Dat heeft de rechter zelf tot twee keer toe bepaald", aldus Van Vugt.

De winkeliers willen naast de bovengenoemde punten ook de schade die zij lijden onder de stadsbrede koopzondag terugzien van de gemeente. "Blijven zij zondags dicht, dan verliezen ze omzet. Gaan ze open, dan lijden zij schade omdat ze dan geen rustdag meer hebben en bijvoorbeeld de personeelskosten oplopen", aldus hun advocaat.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!