Wehkamp tart winkelketens met kortingsactie

Wehkamp gaat mobiele bestellers in fysieke vestigingen van concurrerende winkels tijdelijk tien procent extra korting bieden. De daarvoor gebruikte W.APP applicatie lokaliseert shoppers, en geeft deze tien procent extra korting wanneer zij bestellen vanuit een Media Markt, IKEA of HEMA. De actie wordt niet door iedereen even gewaardeerd.

De applicatie is beschikbaar voor iPhone, Android, Windows Mobile en Blackberry toestellen. Het werkt bij een kleine 5.500 fysieke winkels van ketens als Media Markt, IKEA, HEMA, H&M, WE, Dixons en Bart Smit. Om de korting te ontvangen maakt het niet uit wat de consument bestelt bij Wehkamp. Zo kan hij op de vloer van Media Markt tegen tien procent korting ondergoed bestellen op de mobiele Wehkamp site.

De shopper kan via de knop ‘Krijg ik op deze locatie extra korting?’ bekijken of ze op de mobiele site van Wehkamp voordeliger uit zijn. Wanneer dit het geval is kan de gebruiker de korting inschakelen, waarna deze wordt verrekend  op een mobiele bestelling.

Vooralsnog biedt Wehkamp de mobiele bestellers de kortingsoptie alleen gedurende de korting4daagse, welke donderdag van start gaat. "W.APP is echt ingericht op de actieperiode. Wat we er daarna mee gaan doen is nog niet duidelijk", aldus woordvoerster Paulien Hoekstra.

De applicatie wordt niet overal met open armen ontvangen. Zo werd een gebruiker al verzocht de Media Markt te verlaten nadat hij via de applicatie een televisie probeerde te bestellen bij Wehkamp.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!