Macintosh stabiliseert omzet

Macintosh heeft het eerste kwartaal van 2010 hetzelfde resultaat geboekt als de eerste drie maanden een jaar terug. Dat heeft de onderneming achter formules als Scapino, Halfords en BelCompany dinsdag voorbeurs bekendgemaakt.

De detailhandelaar realiseerde een omzet van 241 miljoen euro tot aan 29 maart dit jaar. Ook het bedrijfsresultaat was gelijk aan dat van vorig jaar. Het is de eerste keer dat Macintosh zijn kwartaalcijfers naar buiten brengt.

De divisie Living noteerde een omzet van 62 miljoen euro. Dat is iets minder dan in het eerste kwartaal van 2009. Een moeilijke markt voor woningdecoratie zat winkelketen Kwantum dwars. GP Décors in Frankrijk leverde omzet in door minder winkels.

De onderdelen Fashion en Automotive & Telecom verdienden respectievelijk 119 en zestig miljoen euro. Dat is in beide gevallen hoger dan in dezelfde periode van vorig jaar. Macintosh merkte wel op dat de consumentenbestedingen in de retailmarkt, exclusief voedseluitgaven, daalden in de eerste twee maanden van dit jaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!