Staking kost Carrefour miljoenen per dag

De omzet van Carrefour België is afgelopen maand door stakingen van het personeel en negatieve publiciteit met vijftien procent gedaald. Dat laat topman Gérard Lavinay weten aan de Belgische media, zo meldt Distrifood. 117 winkels van de formule hielden 30 april wederom hun deuren gesloten.

Volgens de directie van Carrefour loopt de formule hierdoor twintig miljoen euro mis. “Vrijdag 30 april zou één van de drukste dagen van dit jaar zijn geworden. Een dag later zijn alle winkels gesloten en het is mooi weer. De klanten willen een barbecue houden, een glaasje wijn drinken in de tuin, noem maar op”, aldus Lavinay. Vier winkels openden in de loop van de dag hun deuren.

Met de stakingen protesteren de werknemers van Carrefour tegen het herstructureringsplan dat in februari afgekondigd werd. Zo zullen meer dan 1.500 banen sneuvelen, zullen verschillende winkels sluiten of in franchise overgaan, en moet het personeel van veranderen van het zogeheten paritair comité, het overlegorgaan tussen werkgevers en werknemers, voornamelijk met het oog op het onderhandelen van de collectieve arbeidsovereenkomst.

De topman heeft inmiddels de tussenkomst gevraagd van een sociaal bemiddelaar van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg. In de loop van deze week zal de eerste vergadering gehouden worden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!