Nieuwe eigenaar voor Harrods

Het Engelse warenhuis Harrods wisselt van eigenaar. Opvallend nieuws, aangezien Harrods-eigenaar Al Fayed de vermeende verkoop vorige maand nog in alle toonaarden ontkende. “Ik word benaderd vanuit Koeweit, Saoedi Arabië en Qatar. Dat mag, maar ik steek mijn middelvinger naar ze op. Harrods is niet te koop”, aldus Al Fayed in april.

De nieuwe eigenaar is investeringsfonds Qatar Holding. De familie maakte dit zaterdag bekend zonder een overnamebedrag te noemen. Volgens Britse media is er met de transactie een bedrag van anderhalf miljard pond (1,8 miljard euro) gemoeid.

De gebroeders Al-Fayed namen het beroemde warenhuis in 1985 over voor een bedrag van 615 miljoen pond. Mohammed al-Fayed, die 25 jaar aan het roer stond van Harrods, zegt nu met pensioen te gaan en meer tijd te willen spenderen met zijn kinderen en kleinkinderen.

De miljardair koos voor Qatar omdat het staatsfonds 'zowel de visie als de middelen heeft om Harrods voor de langere termijn te kunnen laten groeien’. Qatar Holding wordt de vijfde eigenaar van het in luxe goederen gespecialiseerde warenhuis sinds de oprichting in 1840.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!