Webwinkels en masse bestolen

Webwinkeliers worden bij bosjes bestolen, maar doen geen aangifte omdat ze niet in de politie geloven. “Onze leden doen nooit of bijna nooit aangifte”, bevestigt Wijnand Jongen van koepelorganisatie Thuiswinkel.org. Jongen schat dat webshops jaarlijks negentig miljoen euro kwijtraken door fraude. “Ze vinden dat de politie niet de kennis heeft en prioriteit geeft aan andere zaken.”

Volgens Paul van Brouwershaven, technisch directeur van Networking4All, is aangifte cruciaal. “Dan wordt in ieder geval de omvang van cybercrime duidelijk. Want daar zijn zo weinig gegevens over bekend. Het enige wat we weten is dat het nu heel makkelijk is om te frauderen.”

Webwinkels houden negatieve berichten liever stil om geen imagoschade op te lopen, aldus De Pers. Maar door geen aangifte te doen blijven fraudeurs ongestraft rondlopen en wordt het signaal afgegeven dat fraude loont. “Webwinkels kijken kritisch naar waar ze tijd en moeite in willen steken”, zegt Jongen, die pleit voor een centraal aangiftepunt om aangifte makkelijker te maken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!