CapelleXL mag niet elke zondag open

Woonboulevard CapelleXL mag niet iedere zondag open zijn voor winkelend publiek. Dat heeft de voorzieningenrechter in Den Haag woensdag besloten, zo meldt Zibb. Hiermee wordt een stokje gestoken voor het gedoogbeleid van de gemeente Capelle aan den IJssel, waartoe de gemeente vorig jaar besloot.

Rotterdam gaf winkelcentrum Alexandrium eind vorig jaar het recht iedere zondag open te zijn. CapelleXL ligt weliswaar op het grondgebied van een andere gemeente, maar wel op een steenworp afstand van Alexandrium. Capelle aan den IJssel voerde daarom een gedoogbeleid in, waarop vier winkeliers naar de rechter stapten.

Volgens de voorzieningenrechter handelt de gemeente met het gedoogbeleid in strijd met de Winkeltijdenwet. De financiële belangen van ondernemers kunnen er niet toe leiden dat de wet voor onbeperkte tijd wordt overtreden. “De rechter heeft zich niet van de wijs laten brengen door de onrechtmatige zondagsopenstelling in Alexandrium”, aldus advocaat Thomas van Vugt. “Als we niet ingrijpen, raken omliggende gemeenten in paniek.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!