Opticien verandert in dokterspraktijk

In de gemiddelde optiekketen kan de consument naast zijn ogen ook zijn oren en de gezondheid van zijn ogen laten testen. In het oog kunnen ziektes als diabetes en glaucoom (verhoging van de oogbaldruk die tot tunnelvisie kan leiden) gezien worden. Nadat eerder met name de zelfstandige winkels hiermee begonnen zijn nu ook ketens als Pearle en Specsavers deze kant op gegaan.

"In Engeland screenen we al heel lang preventief", aldus Julie Perkins, topvrouw van Specsavers Nederland. "De enige plek om in het lichaam te kijken zonder te snijden is namelijk het oog." Specsavers gaat binnenkort beginnen op zestien locaties in Nederland, en hoopt dit aantal later uit te kunnen breiden.

De opticien zal zogenaamde funduscopiefoto's van het oog maken, die worden opgestuurd naar een optometrist. Deze is in tegenstelling tot een opticien bevoegd om naar de gezondheid van het oog te kijken. De optometrist stuurt de gegevens op naar een oogarts die een diagnose mag stellen en een behandeling voor mag schrijven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!