Feet gaat geld cadeaubonnen beheren

De First European E-Money Trust (Feet) gaat het geld voor cadeaukaarten beheren. Dat meldt Z24 op zijn site. Het nieuwe bedrijf zag een gat in de markt rondom de cadeaubonnen, waaraan vorig jaar 250 miljoen euro is besteed. De Nederlandsche Bank heeft Feet een vergunning toegekend als ‘elektronische geldinstelling’ en zal toezicht houden op het nieuwe bedrijf.

Afgelopen najaar werden de bonnen met name in restaurants regelmatig geweigerd en niet geaccepteerd als wettig betaalmiddel. De uitgever van de Nationale Restaurantbon ging failliet, waardoor eigenaren van eetgelegenheden geen cent terug kregen voor de bonnen. Om deze situatie in het vervolg te voorkomen collecteert Feet elke euro die iemand voor een cadeaukaart betaalt en zorgt het bedrijf voor betaling op het moment dat iemand anders de kaart weer gebruikt. Intussen staat het geld op de bank en kan de uitgever van de kaarten er niet aankomen.

Nederlanders hebben momenteel voor ongeveer 600 miljoen euro aan cadeaubonnen in huis liggen, die ze op enig moment weer kunnen uitgeven. Onder de tien grootste uitgevers behoren de VVV, de Boekenbon, Pluim en de Nationale Dinercheque. Feet handelt alle betalingen af via bestaande pinapparaten. De uitgevers betalen een abonnement van gemiddeld vijfduizend euro per maand. De eerste klant van het bedrijf is de Theater- en Concertbon.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!