Walmart wil Indiase retail veroveren

Walmart heeft steun gevraagd van de Amerikaanse regering bij het veroveren van de Indiase retailmarkt. Buitenlandse investeringsnormen staan het Amerikaanse retailconcern in de weg overnames te doen, zo meldt The Economic Times.

India staat buitenlandse directe investeringen binnen de detailhandel niet toe, terwijl Walmart daarin gespecialiseerd is. De formule is al een flinke tijd aan het onderhandelen met wetgevers om toch uit te breiden naar India. Daarbij worden mogelijk gesprekken gevoerd met autoriteiten van de twee landen. Sinds kort wordt er gespeculeerd over het feit dat India ‘honderd procent buitenlandse directe overnames’ in de retail misschien wel gaat toestaan, iets wat Walmart de mogelijkheid zal geven de Indiase markt te betreden.

De top van Walmart, die al bijna de helft van de verkopen uit het buitenland ziet komen en aast op internationale groei, vindt India ontzettend belangrijk voor de toekomst van hun bedrijf. Raj Jain, ceo van Bharti Walmart, de enige Indiase joint venture die Walmart tot nu toe aan heeft kunnen gaan, zegt dat hij optimistisch is over de invoering van de ‘honderd procent overname’ regel. De huidige regering is volgens hem ‘progressief’ van aard, wat hem hoop geeft.

Walmart heeft inmiddels in twee jaar tijd elf miljoen dollar besteed aan de zaak rondom India. In het eerste kwartaal van dit jaar gaf de formule zelfs 1,37 miljoen dollar uit aan de kwestie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!