Verkoop e-readers stijgt langzaam

Er zit steeds meer groei in de verkoop van e-readers. Ook het aantal verkochte e-books per klant stijgt langzaam. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau GfK, zo meldt Webwereld. De afgelopen acht maanden zijn er vijftigduizend e-readers over de toonbank gegaan. Het aantal e-readers dat dit jaar is verkocht komt uit op honderdduizend.

Volgens het onderzoeksbureau werden er tot eind april gemiddeld per reader vier e-books betaald gedownload. Een paar maanden geleden lag dat niveau nog op drie e-books, aldus GfK. Gemiddeld is er elf euro per e-book afgerekend, tegen een gemiddelde prijs van dertien euro voor een papieren boek. De gemiddelde prijs van een e-reader is tweehonderdvijftig euro.

Steeds meer ‘stenen’ winkels zijn dit jaar dan ook begonnen met de verkoop van e-readers. Met de introductie van de iPad en andere apparaten zal de omzetgroei aan e-books alleen maar toenemen, zegt GfK. Het bureau verwacht dat er eind 2010 twee keer zoveel e-books zijn verkocht dan e-readers. Naar schatting zal een kwart miljoen Nederlanders dan over een e-reader beschikken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!