Sms-betalen stimulans Afrikaans webwinkelen

Afrikaanse consumenten kunnen voortaan betalen via Pesapal, een nieuw online betalingssysteem via de sms. Dat meldt Emerce online.

Agosta Liko, oprichter van het systeem, constateerde dat Westerse bedrijven niet voor Afrika kiezen. "Daardoor lopen ze veel inkomsten mis. De nieuwste films, muziek of games verschijnen nu in illegale kopieën op straat, maar de meesten van ons willen die troep helemaal niet. Wij willen óók kwaliteit."

De webwinkelier registreert zich bij Pesapal en laat een telefoonnummer achter waarnaar het geld kan worden overgemaakt. De koper, die zich eveneens registreert, krijgt dan een bevestiging per sms. De goederen kunnen via track and trace worden gevolgd en de verkoper krijgt een online overzicht van alle transacties. Een slimme zet, want van de één miljard Afrikanen hebben naar schatting 450 miljoen een telefoon.

Momenteel concentreert Pesapal zich nog op consumentensites, van schoenen tot boeken, maar binnenkort zullen ook reisorganisaties, hotels en evenementenbureaus zich kunnen aansluiten bij het systeem. Op den duur denkt Liko aan diensten, zoals schoolgeld en verzekeringen. Weer later zal het bedrijf kijken of Pesapal interessant is voor het overmaken van salarissen en het verstrekken van microkredieten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!