Nokia smartphones vanaf 2011 ook creditcard

Nokia gaat al zijn smartphones vanaf 2011 voorzien van de Near Field Communication-technologie, waardoor ze te gebruiken zijn als creditcard.

Met deze NFC-functionaliteit kunnen gegevens eenvoudig worden gedeeld met andere apparaten in de buurt. Zo kunnen twee telefoons met NFC snel visitekaartjes, foto’s, muziek en weblinks uitwisselen. Maar het belangrijkste is dat je met NFC creditcardgegevens kunt uitwisselen, waardoor je met je mobiele telefoon betalingen kunt verrichten. Dit gebeurt door je telefoon langs een ontvanger te halen.

Het Finse concern wil op den duur alle telefoons voorzien van deze functie. Dit heeft Nokia's vice-president Anssi Vanjoki onlangs bekend gemaakt. Per 2011 zal in ieder geval elke smartphone die Nokia produceert gebruik gaan maken van Near Field Communications.

Verder zullen volgens Vanjoki alle businessmodellen van de technologie worden ondersteund. Dit houdt in dat de telefoons niet alleen communiceren via de SIM-kaart, maar ook met een externe geheugenkaart, zoals microSD.

Betalingen verrichten met je mobiele telefoon is niet nieuws, al was Nokia's introductie van de technologie een wat ongelukkige. Na een experimentele fase zou de Nokia 6216 Classic worden uitgerust met NFC. Toch zag deze nooit het levenslicht. Nokia geeft zelf aan dat het toendertijd nog wat te vroeg was voor de technologie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!