CBL: meer samenwerking voedselketen

De schakels binnen de voedselketen moeten de strijdbijl begraven. De supermarkten, fabrikanten, boeren en tuinders moeten juist meer samenwerken en een gezamenlijke toekomstvisie ontwikkelen. Dat stelt voorzitter Dick Boer van supermarktkoepel CBL.

Boer, die tevens aan het hoofd staat van supermarktconcern Ahold, wil zo het imago van de sector verbeteren. Hij stelt dat de supermarktsector of individuele ketens de afgelopen jaren nogal wat keren de zwartepiet toegespeeld hebben gekregen van de overheid, ngo's, vakbonden, boeren, tuinders en fabrikanten. Heikele thema’s waren onder meer duurzame palmolie, fairtrade chocolade, personeelsbeleid, concurrentieverhoudingen en dierenwelzijn.

De supermarktbranche zou de regie nu in eigen handen moeten nemen, bepleit Boer. “We moeten er gezamenlijk in de keten voor zorgen dat we niet continu van issue naar issue gedreven worden. Ik denk dat we als gezamenlijke industrie, retailers én telers in staat zijn om de agenda veel beter te kunnen beheersen en daar meer lijn in te brengen. Fabrikanten hebben nu hun eigen visie, net als de retailers, de boeren, de ministeries en ngo's. Terwijl je meer tot een gezamenlijke agenda moet komen. Hoe integraler, hoe meer het oplevert.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!