Verkoop plasma-tv's flink gestegen

De wereldwijde verkoop van plasma-tv's is in het eerste kwartaal van dit jaar met 21 procent gegroeid, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau DisplaySearch, zo meldt Computer Idee. In totaal zijn er mondiaal 3,39 miljoen stuks over de toonbank gegaan. 

Ook in Nederland steeg de verkoop van plasma-tv's flink. In de eerste drie weken van juni groeide de verkoop zelfs met zestig procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Naast het enthousiasme voor de komst van 3D tv heeft volgens DisplaySearch ook het WK positief gewerkt op de verkoopstijging.

Electronicaconcern Panasonic Nederland zegt in het eerste kwartaal een wereldwijde verkoop van 1,21 miljoen stuks bereikt te hebben bereikt. "Dat is een toename van 28,6 procent in vergelijking met het jaar ervoor", aldus het Japanse bedrijf. Daarnaast verwacht het een verdubbeling van de 3D plasma-verkoop ten opzichte van haar oorspronkelijke plan. Maar ook de nieuwe generatie 2D Plasma (NeoPDP) van Panasonic verkoopt uitstekend, dankzij het sterk gereduceerde energieverbruik en de goede beeldkwaliteit van de Panasonic NeoPDP tv's.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!