Spar bundelt vierhonderd winkels tot één ip-netwerk

Supermarktformule Spar gaat al het pin-, telefonie- en internetverkeer van zijn ruim vierhonderd Nederlandse winkels over één ip-netwerk laten verlopen. Dat meldt Computable op zijn site.

Door de aanleg van dit netwerk krijgen ook leveranciers van systemen, zoals koelinstallaties, de mogelijkheid op afstand in te loggen om storingen te onderzoeken en kan Spar via beelden van de beveiligingscamera's in de winkel makkelijker alarmmeldingen verifiëren.

"Voorheen maakten wij gebruik van aparte lijnen voor zowel ons pin-, telefonie- als internetverkeer", aldus ict-directeur Peter de Lange van Spar Holding. "We wilden naar één lijn voor al deze diensten, waarbij rekening zou worden gehouden met de wensen van onze individuele vestigingen." 

Voorafgaand aan het project is een pilot opgezet in vijf vestigingen. "Inmiddels wordt het netwerk uitgerold in Spar-vestigingen over het hele land: van Terschelling tot Maastricht", aldus De Lange. Het netwerk wordt aangelegd door Infopact Network Solutions, een leverancier van zakelijke all ip-communicatieoplossingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!