Kandidaten vakjuryprijzen Retail Jaarprijs bekend

De vakjury van de ING Retail Jaarprijs heeft de shortlist bekendgemaakt met kandidaten voor de vakjuryprijzen Beste Winkelketen en Beste Zelfstandige Winkel. De categorieën tellen respectievelijk negen en tien kanshebbers. Dat laat Stichting Retail Jaarprijs, het overkoepelende orgaan van de ING Retail Jaarprijs, weten in een persbericht.

Volgens de vakjury is de hoge kwaliteit van de inschrijvingen ‘opvallend’, net als het grote aantal deelnemende zelfstandige winkeliers. In deze categorie steeg het aantal inschrijvingen met 37 procent in vergelijking met 2009.

Van de geselecteerde zelfstandigen waren Van Tilburg Mode & Sport en Tieleman Keukens in 2009 ook al favoriet bij het publiek. Van Tilburg won uiteindelijk de Publieksprijs Beste Zelfstandige Winkel met een gemiddeld rapportcijfer van 8,51. Tieleman Keukens eindigde in diezelfde race op de derde plaats met een gemiddeld rapportcijfer van 8,45.

De vakjury heeft zich tijdens de eerste selectie gericht op de diverse onderdelen waarop een winkel(keten) zich kan onderscheiden van de concurrentie, waaronder het gevoerde strategische beleid en daarnaast de vernieuwingswaarde van de formule of winkel.

Tevens heeft de vakjury beoordeeld of de inzending voldoet aan enkele formele eisen: of sprake is van detailhandel volgens de definitie van het HBD, van een winstgevende bedrijfsvoering en of de inzending model staat voor de complete formule. Tenslotte is de inschrijving zelf beoordeeld: de wijze waarop de inschrijving wordt gepresenteerd en de bezieling die hierbij naar voren komt.

De komende twee maanden bezoekt een ‘mystery-shopper’ van onderzoeksbureau Multi-Value de geselecteerde winkelketens en zelfstandigen. Deze onderzoeker zal de klanten naar hun oordeel vragen en beoordeelt de winkels tevens op onder andere uitstraling, service, personeel en beleving. Op basis van de onderzoeksresultaten en het oordeel van de vakjury zullen drie winkelketens en drie zelfstandige winkeliers worden genomineerd. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het ING Retail Jaarprijs Gala.

Tijdens de eerste selectieronde heeft de vakjury besloten om twee winkelketens te nomineren voor de vakjuryprijs Innovatie: Livera en Market Food Group (Le Perron). Beide formules zijn niet geselecteerd voor de shortlist van de vakjuryprijs Beste Winkelketen, maar genomineerd voor de deelprijs vanwege hun vernieuwende wijze van retailen.

Shortlist in alfabetische volgorde:

Beste Winkelketen
1. … LEUK!
2. Binnen
3. De Bijenkorf
4. Game Mania
5. Hunkemöller
6. KPN Retail (Hi)
7. Nederlandse Expert Groep
8. ONLY
9. Simon Lévelt

Beste Zelfstandige Winkel
1. Alternate (Ridderkerk)
2. Animal Center (Kaatsheuvel)
3. De Herenschoenenwinkel (Eindhoven)
4. Exmode (Venlo)
5. Houweling Kunst van ’t Wonen (Alphen a/d Rijn)
6. RB Casual Clothing Company (Papendrecht)
7. ’t Schooltje (Amsterdam)
8. Tuincentrum Leurs (Venlo)
9. Tieleman Keukens (Middelharnis)
10. Van Tilburg Mode & Sport (Nistelrode)


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!