Urban Outfitters zet nieuw wms in

De Amerikaanse retailer Urban Outfitters wil zijn distributienetwerk in Europa optimaliseren. Om dit te verbeteren, heeft de formule gekozen voor het warehouse management systeem (WMS) van Manhattan Associates.

Manhattan’s systeem is geïmplementeerd in de distributiecentra in Trenton (VS) en Londen (UK), voor bediening van de Europese winkels. Het bedrijf heeft de distributie- en callcenteractiviteiten van zijn wholesale en directe verkoopkanalen volledig ondergebracht in Trenton.

De Europese retailactiviteiten, met onder meer winkels in België, UK, Denemarken, Ierland, Duitsland en Zweden, worden uitgevoerd vanuit het distributiecentrum in Londen. Het ligt in de planning om Manhattan’s WMS - naast deze twee locaties - voor de zomer van 2011 uit te rollen naar de retailfaciliteiten in Gap (VS) en Reno (VS).

Sinds de implementatie van de WMS-oplossingen in Trenton en Londen heeft Urban Outfitters de benodigde arbeidskracht teruggebracht met 35 procent en de manifest- en invoice-processen met tachtig procent gereduceerd, aldus Manhattan.

Ook heeft Urban Outfitters de doorlooptijd van goederen met 66 procent verkort – van drie dagen naar minder dan 24 uur – en de opslagefficiëntie met 60 procent verhoogd. Verder zet het bedrijf het dashboard en de gedetailleerde rapportages binnen de Supply Chain Intelligence-oplossing in voor het meten en analyseren van de supply chain-prestaties.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!