Marlies Dekkers levert zelfstandigheid in

NIBC Capital Partners neemt een minderheidsbelang van dertig procent in het lingeriebedrijf van Marlies Dekkers, de MD Group. Met de participatie van de zakenbank geeft Dekkers na zeventien jaar de zelfstandigheid van het bedrijf voor het eerst uit handen.

Voorheen was de onderneming altijd in handen geweest van Dekkers en haar zakenpartner Vincent van Zon. De investering van NIBC zou de internationale groei van het lingeriebedrijf moeten bespoedigen. “Deze samenwerking gaat zorgen voor een domino-effect, nieuwe hoogtepunten zullen snel volgen”, stelt Dekkers in het NRC Handelsblad.

De MD Group sloot het boekjaar 2007-2008 af met een verlies van 936 duizend euro en een negatief eigen vermogen, zo blijkt uit een jaarverslag. Daarbij zag het bedrijf begin 2009 bestuursvoorzitter Arnold Perizonius vertrekken. Hij werd door Dekkers verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten.

Ook waren er wat problemen met de bevoorrading, waarop een reorganisatie volgde. “We konden de snelle groei niet aan. We moesten de aanbodketen onder controle krijgen. En dat is nu gelukt", stelt Dekkers.

NIBC koopt nieuwe aandelen van de MD Group, ‘zodat de investering de groei ten goede komt’. Het bedrijf van Dekkers krijgt een raad van commissarissen. Eén van de vier zetels is voor de zakenbank.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!