Pinnen met chip staat voor lancering

Proefprojecten van het nieuwe pinnen met EMV-chip worden nog dit jaar gestart. Dit is om de consument en winkeliers te laten wennen aan deze nieuwe vorm van betalen.

Dit heeft demissionair minister Jan Kees de Jager (Financiën) dinsdag laten weten. ''Daarna zou EMV zich via een olievlekwerking verder over Nederland moeten verspreiden'', aldus De Jager.  

Vanaf volgend jaar moet de hele betaalmarkt zijn aangepast aan deze nieuwe Europese standaard. Het is voor consumenten vanaf 2012 niet meer mogelijk om te betalen met PIN.

Met het nieuwe systeem moeten mensen hun pas met de chip in het apparaat steken, in plaats van hem door een sleuf te halen. Wel blijft de pincode bestaan. De reden voor deze wijziging is dat de EMV-chip minder fraudegevoelig zou zijn dan de magneetstrip.

Het eerste proefproject met het nieuwe pinnen is afgelopen juni begonnen op het Gelderlandplein in Amsterdam. Er is voor dit winkelcentrum gekozen omdat er zowel kleine ondernemers zitten als het grootwinkelbedrijf.

Met de opgedane kennis van het Gelderlandplein worden proeven gestart in de winkelcentra Leidsenhage in Leidschendam-Voorburg, Stadshart Amstelveen en Maxis in Muiden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!