Jumbo noteert tien procent meer omzet

Jumbo Supermarkten heeft in de eerste helft van dit jaar zijn omzet op 904 miljoen euro zien uitkomen. Dat is tien procent meer dan in dezelfde periode in 2009. De groei is vooral te danken aan de 22 nieuwe winkels die na de overname vorig jaar van Super de Boer zijn omgebouwd tot Jumbo.

De retailer noteerde een autonome omzetgroei van 1,2 procent. Volgens Jumbo ligt dat ruim boven de gemiddelde omzetgroei van de supermarkten van 0,2 procent, berekend door onderzoeksbureau GfK.

De nog zo’n 250 resterende winkels van Super de Boer realiseerden in het eerste half jaar een omzet van 1.032 miljoen euro. Dat is zeven procent minder dan in 2009. Die daling komt vrijwel volledig voor rekening van de geplande afbouw van het aantal winkels.

Jumbo nam vorig jaar de ongeveer driehonderd vestigingen van Super de Boer over. Een deel daarvan verkoopt het concern weer door. Uiteindelijk worden er 175 omgebouwd tot Jumbo, aldus een woordvoerster. Het gezamenlijke bedrijfsresultaat voor afschrijvingen bedroeg in de eerste zes maanden zeventig miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!