Detailhandel levert omzet in

De Nederlandse retail heeft in mei 0,9 procent minder omzet geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. De winkeliers zagen het volume dalen met 2,1 procent, terwijl de prijzen 1,2 procent stegen. Dit blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De non food retail zag de omzet in mei, net als in april, afnemen. De omzet slonk met met 3,5 procent in vergelijking met mei vorig jaar. Dit kwam vooral door een afname van het volume. De prijzen bleven nagenoeg gelijk. Doe-het-zelfwinkels en de drogisterijen hadden met de grootste omzetafname te maken. De winkels in huishoudelijke artikelen behaalden els enige branche in de non foodsector een omzetgroei. Deze toename bedroeg 2,5 procent.

De supermarkten noteerden in mei een lichte omzetstijging van 0,4 procent. Daarentegen kromp de omzet bij de voedingsspeciaalzaken met bijna negen procent. Hiermee kwam de omzet van de winkels in voedings- en genotmiddelen bijna een procent lager uit dan in mei 2009.

In de detailhandel realiseerden de tankstations in mei de hoogste omzetgroei. In deze branche steeg de omzet in vergelijking met mei vorig jaar met ruim negen procent. Deze toename valt grotendeels toe te schrijven aan hogere brandstofprijzen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!