Miljardenclaim voor eBay

Veilingsite eBay heeft een claim van minsten 3,8 miljard dollar tegen zich horen eisen. Bij de ontwikkeling van betaaldienst Paypal zou het internetbedrijf patenten hebben geschonden en bedrijfsgeheimen hebben gestolen. Paypal zorgt voor ongeveer eenderde van de totale omzet van eBay.

Het Amerikaanse bedrijf XPRT Ventures meent nu dat eBay bij de ontwikkeling van de betaaldienst stiekem patenten van XPRT heeft gebruikt. XPRT is daarnaast extra kwaad omdat eBay niet alleen de patenten zou hebben geschonden, maar deze ook nog eens als eigen uitvindingen heeft laten registreren. Het bedrijf eist nu een schadevergoeding van minsten 3,8 miljard dollar (3 miljard euro). Dat schrijven persbureaus Reuters en Bloomberg.

Ontwikkelaars van XPRT zouden in september 2001 contact hebben opgenomen met eBay. Dit om een eventuele zakelijke samenwerking te bespreken. eBay zou hierbij ook zijn ingelicht over betaaluitvindigen van XPRT. 

In juli 2002, kocht eBay Paypal, en zou het volgens de aanklacht in april 2003 patenten hebben vastgelegd voor online betaalmethodes. XPRT claimt nu dat eBbay toen ideeën heeft gepatenteerd die eigenlijk van hen waren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!