Supers alert op alcoholverkoop aan toeristen

Om buitenlandse klanten te wijzen op de regels voor verkoop van alcohol en tabak heeft het CBL supermarkten voorzien van een vertaling van de regels in verschillende talen. Met deze vertalingen wil het CBL er voor zorgen dat er ook aan buitenlandse jongeren onder de zestien jaar geen alcohol of tabak wordt verkocht, en dat supermarkten kunnen wijzen op de geldende legitimatiemaatregel en leeftijdsgrens.

"Verantwoorde alcoholverkoop staat hoog op onze agenda. Tot het zestiende levensjaar moet dit volstrekt taboe zijn", aldus een woordvoerder van het CBL. "Onlangs hebben we zelfs de leeftijdsgrens voor legitimatie verhoogd naar twintig jaar."

De horeca in toeristische gebieden volgt het voorbeeld van de supermarkten. "Voor onze leden is de richtlijn eveneens dat er geen druppel alcohol wordt verkocht onder de zestien jaar. Die stelregel geldt ook voor buitenlandse jongeren. Bij twijfel moet altijd om legitimatie worden gevraagd, hoe druk het ook is aan de bar", aldus Joris Prinssen, woordvoerder van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland.

De meertalige instructie maakt onderdeel uit van het brede pakket voorlichtingsmaterialen dat het CBL verspreidt onder supermarkten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!