Chocola fors duurder

De Britse grondstoffenhandelaar Armajaro heeft ongeveer alle beschikbare cacao in Europa opgekocht. Dit heeft de prijs van de grondstof voor chocola fors opgedreven, aldus de Britse krant Sunday Times zondag.

De enorme order kwam vrijdag aan het licht uit gegevens van de Londense grondstoffenbeurs Liffe. Het ging om de grootste order in veertien jaar. De aangekochte 240 duizend ton cacao, komt overeen met bijna de totale cacaovoorraad in Europa.

Na de transactie steeg de prijs van cacao naar het hoogste niveau in ruim dertig jaar. De krant meent dat Armajaro rekent op een verdere prijsstijging. De order was tegen de koers vrijdag bijna 600 miljoen pond sterling (ongeveer 710 miljoen euro) waard. 

De Internationale Cacao Organisatie ICCO greep de transactie aan om op te roepen tot meer transparantie in de markt. Alleen de namen van de zogeheten brokers, tussenhandelaren, zijn bekend, maar zij zwijgen over voor wie zij optreden. De Franse BNP Paribas bank, het Nederlandse ABN Amro en Newedge Group waren de betrokken brokers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!