Zeeman schakelt preventiecoaches in voor personeel

Textielketen Zeeman gaat zijn personeel leren hoe ze met hun houding en gedrag agressiviteit kunnen tegengaan. Dat meldt het vakblad Security Management. Vooral in de grote steden vormen overvallen een groot probleem. Met de hulp van recherche- en adviesbureau VMB security & solutions wil de keten dit probleem aanpakken.

Het bureau heeft preventiecoaches ingeschakeld, die onaangekondigd filialen van Zeeman bezoeken om te observeren hoe de medewerkers verspreid staan, en of ze het in de gaten hebben zodra een nieuwe klant de winkel betreedt. Daarnaast kunnen medewerkers die zich onveilig voelen terecht bij de coaches voor een gesprek.

Volgens Rebecca Selhorst, regiomanager Amsterdam bij Zeeman, is er een grote verbetering gaande. “Hoe langer het traject met preventiecoaches loopt, hoe beter de procedures worden gevolgd”, aldus Selhorst. “Het personeel voelt zich veiliger en ervaart minder stress. Dat uit zich in lagere verzuimcijfers.” Zeeman beschikt over ruim 1.100 winkels in vijf landen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!