Borletti deed bod op Karstadt

De Italiaanse retailmagnaat Maurizio Borletti heeft bevestigd dat hij vorige week een bod van honderd miljoen euro heeft gedaan op het Duitse Karstadt. Borletti voert hiermee de druk op voor multimiljonair Nicolas Berggruen die al twee maanden in onderhandeling is over de overname van het concern. Over de hoogte van het bod van Berggruen in samenwerking met het Amerikaanse MGBG Max Azria is officieel niets bekend, maar wordt door Maurizio Borletti geschat op 65 miljoen euro.

Momenteel wordt de overname door Berggruen bemoeilijkt door Highstreet, eigenaar van het vastgoed waarin 86 van de in totaal 120 Karstadt-winkelpanden zijn gevestigd. Beide partijen zijn in onderhandeling over de huur van de panden. De grote huurlast was een van de oorzaken van de financiële problemen bij Karstadt.

Curator Klaus Hubert Görg heeft zich echter verbonden aan Berggruen en kan vooralsnog niet ingaan op het bod van Borletti. De Borletti Group maakt deel uit van het consortium dat ook eigenaar is van de Franse Printemps- en de Italiaanse La Rinascente warenhuizen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!