Omzet T-Mobile onder druk

Telecomretailer T-Mobile zag in de eerst zes maanden van dit jaar zijn winst stijgen, terwijl de omzet werd gedrukt. De winst in Nederland nam toe met 44 procent. Dat is opmerkelijk, aangezien het concern zijn brutowinst wereldwijd zag teruglopen met 1,7 procent.

De omzet in Nederland liep terug met 2,1 procent. Internationaal gezien boekte het concern 2,5 procent minder omzet. “Een reeks van opeenvolgende ingrepen van de overheid op de tarieven van mobiele aanbieders, zet de omzet flink onder druk”, aldus Hans van Leeuwen, financieel directeur van T-Mobile in Nederland. “Daarmee wordt ondernemen in een kapitaalintensieve industrie als de mobiele telecom steeds meer topsport. Door ons klantenbestand op te schonen en ons te richten op waardevolle klanten, boeken wij ook onder deze moeilijke omstandigheden toch een goed resultaat.”

T-Mobile had eind juni ruim 4,3 miljoen mobiele klanten in Nederland. De gemiddelde omzet per gebruiker steeg van 23 euro in het tweede kwartaal van 2009 naar gemiddeld 29 euro in het tweede kwartaal in 2010.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!