C1000 stopt met kiloknallers

Supermarktformule C1000 is van plan de kiloknallers te schrappen. Dat blijkt uit een interne notitie van C1000, die is gelekt naar de Volkskrant. Hierin is te lezen dat er volgende week geen twee vleesstunts zullen zijn. In plaats hiervan komt een broodaanbieding. Verder lijkt het er volgens Wakker Dier op dat C1000 biologisch vlees in de aanbieding gaat doen. C1000 is de laatste grote supermarkt die dit gaat doen.

In de gelekte memo staat onder meer: "Het maandag alarm van week 33, is geen vleesalarm maar aangepast naar broodalarm. In verband met de acties van 'Wakker Dier' waarin een sterke focus op C1000 ligt, hebben we besloten geen 2 alarmen in week 33 met vlees in te willen vullen. Op deze korte termijn was het alleen mogelijk dit om te wisselen voor een andere versgroep nl. brood."

Wakker Dier voert sinds begin juni specifiek actie tegen C1000. De supermarkt is aanstichter van de neergaande prijsspiraal bij vlees waar andere supermarkten als meelopers gezien kunnen worden. De zelfbenoemde ‘grootste slager van Nederland’ stunt het vaakst met vlees tegen enorm lage prijzen. Daar kwam bij dat C1000 als enige grote supermarkt nog geen enkele keer biologisch vlees in de aanbieding had.

Wakker Dier wil een einde aan het gestunt met industrievlees en voert hiertegen een langdurige campagne. Een kilo vlees is een kilo dier, geen stuntartikel. De stichting heeft laten weten blij te zijn met de eerste beleidswijziging van C1000. Wakker Dier wil dat supermarkten stoppen met het gestunt met vlees, meer diervriendelijke producten promoten, een uitgebreider diervriendelijk assortiment nemen en ook voor hun industrievlees welzijnseisen stellen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!