PC Hooftstraat stopt met beveiliging

De chique Amsterdamse winkelstraat PC Hooftstraat trekt de stekker uit de gezamenlijke beveiligingsdienst. Een groot aantal winkeliers trekt zich terug omdat ze het financieel niet meer kunnen opbrengen.

Een aantal grote bedrijven is uit de collectieve straatbeveiliging gestapt omdat ze kosten willen besparen. “Vanuit de hoofdkantoren hebben ze te horen gekregen dat er bezuinigd moest worden op preventieve zaken zoals beveiliging", verklaart voorzitter Edward de Jonge Urbach van winkeliersvereniging Fashion & Museum District dinsdag in De Telegraaf.

De deelnemers aan de collectieve beveiligingsdienst vielen stuk voor stuk weg. “We begonnen een jaar of twee geleden met meer dan tien deelnemende ondernemers, maar onlangs waren we nog met z'n vieren over en we moesten nog steeds hetzelfde bedrag opbrengen”, aldus De Jonge Urbach, die zelf met Azzurro een winkel in de straat heeft. De gezamenlijke beveiliging werd zo onhaalbaar, waarop een streep is gezet door het inittiatief.

Er loopt nog wel beveiliging rond in de winkelstraat. Zo houdt de politie een extra oogje in het zeil en hebben grote winkels als Gucci, Louis Vuitton en Chanel hebben hun eigen bewakingsmensen. De bekendste winkelstraat van Nederland werd de afgelopen twee jaar opgeschrikt door een reeks incidenten. Zo vond er een ramkraak plaats en waren er gewapende overvallen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!