Humeur consument weer iets beter

Het consumentenvertrouwen is voor de tweede opeenvolgende maand verbeterd. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend gemaakt. 

De indicator voor het  consumentenvertrouwenvkwamin augustus uit op min elf tegen min veertien in juli. Hiermee is het vertrouwen terug op het niveau van eind 2009, na een geleidelijke afname in de eerste zes maanden van 2010. Toch zijn er onder de consumenten nog altijd meer pessimisten dan optimisten, aldus het CBS.

De consument deed in augustus ook weer meer grote aankopen dan in juli. Dit onderdeel verbeterde van min veertien naar min vijf. De koopbereidheid steeg per saldo met twee punten en kwam in augustus uit op min acht. Hiermee is de koopbereidheid nog altijd laag, aldus het CBS. Ook veranderde het oordeel van consumenten over hun eigen financiële situatie maar weinig.

Over het algemeen economisch klimaat was de consument ook minder somber dan vorige maand. Deze deelindicator van het consumentenvertrouwen nam met vijf punten toe en kwam uit op -14. Ook verbeterde zowel het oordeel over de economische situatie in het afgelopen jaar als dat over het komende jaar. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!