‘Kans op wet- en regelgeving uitverkoop nihil'

CBW-Mitex heeft zijn licht laten schijnen op een eventuele uitverkoopregelgeving. De brancheorganisatie heeft via Textilia een reactie gegeven op kindermodeagent Janneke Wintermans, die een petitie is gestart omwille van een speciale uitverkoopregeling. 

Als brancheorganisatie voor ondernemers in de wonen-, mode-, schoenen en sportbranche behartigt CBW-Mitex de belangen van zijn leden. De organisatie is bekend met de roep van verschillende ondernemers om de uitverkoop aan banden te leggen en geeft dan ook aan druk op zoek te zijn naar een oplossing. De brancheorganisatie voegt daar echter direct aan toe dat deze optie wel reëel en politiek gezien haalbaar moet zijn.

"Als je vraagt om wet- en regelgeving vraag je ook om dit te handhaven", aldus de brancheorganisatie. En juist daarin zit volgens hen de crux. Hoe wil de overheid de uitvoering controleren en wat is de grens van het toelaatbare, vraagt CBW-Mitex zich af. "Mag 'uitverkoop' niet, maar 'actie' of 'sale' wel? Wat te denken van de 'Drie Dwazen Dagen' of een 'verbouwingsuitverkoop'? Het ligt uitermate complex. In onze optiek is dit niet haalbaar."

De overheid wil marktwerking stimuleren en het aantal wetten en regels hieromtrent verminderen. Hier sluit CBW-Mitex zich volledig bij aan. "Het politieke klimaat is er niet naar om het spel van vraag en aanbod van regels te voorzien. Sterker nog, de kans dat uitverkoopregulering terugkomt, is gezien de politieke standpunten nihil."

Een groot deel van de retailers in Nederland, niet alleen grootwinkelbedrijven, ook het middenkleinbedrijf, gelooft niet meer in de terugkeer van de uitverkoopwet of andere beknotting van de commerciële mogelijkheden als bedrijf. Ondernemers willen zelf bepalen of en hoe prijs wordt ingezet als marketinginstrument.

CBW-Mitex is van mening dat een eventuele uitverkoopregulering meer segmenten treft dan alleen de kindermode, waardoor de detailhandel meer dan één mening is toegedaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!